Wat betekenen de Wmo-, Wlz-, en Wzd-indicaties?

Wanneer de zorg voor een naaste met dementie te zwaar wordt, kunt u een indicatie aanvragen om hulp te krijgen. Er zijn drie soorten indicaties die aangevraagd kunnen worden bij dementie. Iedere indicatie heeft een eigen doel. Hieronder leest u alles over de soorten indicaties. Wilt u een indicatie aanvragen? Klik dan hier.

De Wmo-indicatie is bedoeld voor iemand met dementie die thuis wil blijven wonen. Soorten ondersteuning die aangeboden kunnen worden als u een Wmo-indicatie heeft zijn onder andere een huishoudelijk hulp, dagbesteding en een rolstoel.

Lees hier alles over de Wmo-indicatie

De Wlz-indicatie is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Met deze indicatie kan er een opname in een verpleeghuis geregeld worden of u kan ervoor kiezen om die zorg thuis te geven. Met deze indicatie krijgt u het zogeheten "volledig pakket thuis".

Lees hier alles over de Wlz-indicatie

De Wzd-indicatie is bedoeld voor mensen met dementie die geen hulp willen. Als uw naaste zorg weigert, moet er met deze indicatie toch gekeken worden naar oplossing. Als het niet anders kan, mogen ze zelf onvrijwillige zorg geven.

Lees hier alles over de Wzd-indicatie

 

Zit het antwoord op uw vraag er niet bij? Begin dan opnieuw met de wegwijzer of neem contact op met een deskundige.

Ga terug naar het begin Neem contact op met een deskundige