Overige diensten

Hier vind je alle overige diensten.

Financiën

Iemand met dementie verliest steeds meer grip op alledaagse dingen. Zo kan het voor iemand met dementie ook lastig worden om zijn of haar financiële zaken te regelen. Het vergeten van betalingen of het niet meer volledig begrijpen van brieven kan op den duur grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk vroegtijdig hulp in te schakelen.

Meer informatie over financiële ondersteuning in onze regio:

Wanneer iemand niet meer in staat is verantwoordelijk met zijn of haar financiën om te gaan, is het mogelijk de financiën te laten beheren door een bewindvoerder. De verantwoordelijkheid en de bevoegdheid gaan dan naar een familielid of een organisatie. Meestal benoemt de rechter deze persoon. Op deze pagina van Alzheimer Nederland is meer informatie te vinden over bewindvoering: https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie/wat-moet-ik-regelen/vertegenwoordiging-bij-dementie

 

Ouderenmishandeling

In Nederland is naar schatting jaarlijks minstens één op de twintig ouderen slachtoffer van mishandeling. Wellicht hebben we het dan nog maar over het topje van de ijsberg. Er zijn allerlei vormen van ouderenmishandeling, zoals bedreiging, verwaarlozing en diefstal. Ouderenmishandeling stopt niet vanzelf. Bespreek daarom wat je wordt aangedaan! Bijvoorbeeld met iemand die je vertrouwt of met de huisarts. Er zijn ook instanties aan wie je de mishandeling kunt melden. Er is hulp beschikbaar op praktisch, juridisch, financieel en emotioneel gebied. Ook zijn er veilige opvangplekken. Via de link hieronder kom je terecht bij het algemene steunpunt ouderenmishandeling. Hier vind je niet alleen meer informatie maar kun je ook verdere hulp krijgen.