Nieuws

Blijf op de hoogte

Op deze pagina vind je als professional, mantelzorger of vrijwilliger nieuws op het gebied van dementie. Het nieuws kan komen vanuit de regio, maar het kan ook een artikel zijn over nationale of internationale onderwerpen. We willen je op deze pagina prikkelen en stimuleren om jouw kennis rondom dementie up-to-date te houden.

Via de zoekbalk kun je in het archief zoeken naar een bepaald onderwerp. Elk blokje met een nieuwsbericht kun je aanklikken om er meer over te lezen. Onderaan de pagina vind je een link om jezelf aan te melden voor onze periodieke nieuwsbrief per e-mail.

 • Jaarverslag 2023

  Het bestuur van het Dementienetwerk West-Brabant heeft het jaarverslag 2023 vastgesteld. U leest hierin alles over onze activiteiten van het afgelopen jaar. Heeft u vragen naar aanleiding van ons jaarverslag? Neem dan contact met ons op.

 • Basiscursus dementie voor professionals

  Op 30 mei starten we weer met een driedaagse basiscursus dementie voor professionals. Deze training bestaat uit twee dagen praktijkgerichte theorie, en je gaat werken met de virtual reality brillen. Ook kun je via de e-learning van het Trimbos accreditatiepunten krijgen. Meer informatie of aanmelden? Ga dan naar onze agenda.

 • Warandehuis nieuwe partner Dementienetwerk!

  Met ingang van 1 april 2024 is het Warandehuis in Bergen op Zoom partner van het Dementienetwerk! Het Warandehuis is onderdeel van Dagelijks Leven. Deze kleinschalige woonvorm heeft plek voor maximaal 22 bewoners met een vorm van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer of vasculaire dementie. In Het Warandehuis biedt een professioneel team 24 uur per dag gespecialiseerde zorg. Meer weten? Ga dan naar de website. Wij kijken uit naar de samenwerking!

 • Dementiemonitor 2024

  Heeft u dementie? Of heeft u een naaste met dementie? Laat ons weten hoe het met u gaat! Zo kan Alzheimer Nederland de zorg en ondersteuning voor u en alle andere mensen met dementie en hun naasten verbeteren. Helpt u mee? Vul de vragenlijst in op www.dementiemonitor.nl. Hartelijk dank!

 • Wij zijn het waard!

  Samen maken we onze stad, zijn we er voor elkaar en helpen als het nodig is. We dragen ons steentje bij aan onze wijk of buurt. Veel oplossingen ontstaan vanuit de Bergse gemeenschap. Maar een sterke sociale basis vraagt ook om een investering zodat inwoners die ondersteuning nodig hebben, direct geholpen worden door een professional.

  In plaats van investeren gaat de gemeente Bergen op Zoom bezuinigen op deze ondersteuning. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving waaronder lange wachtlijsten, een toename van de zorgvraag, complexe problemen, jongeren die vastlopen, drukte bij de huisarts en overlast in de wijk.

  Daarom laten wij, de inwoners van Bergen op Zoom, van ons horen. Stop deze bezuiniging en investeer in:

  • De ondersteuning van (kwetsbare) inwoners
  • De leefbaarheid en veiligheid in de wijken en dorpen
  • De ontwikkeling en kansen van jongeren

  Vind je het ook belangrijk dat de gemeente investeert in het welzijn van inwoners. Laat dan je stem horen op deze website.

 • Taalcafé voor mensen met dementie en mantelzorgers

  In 2024 wordt in het Taalcafé in de bibliotheek in Hoogerheide een aantal activiteiten georganiseerd door de Bibliotheek West-Brabant en de werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap van BWI Woensdrecht. Deze activiteiten zijn in het bijzonder geschikt voor mensen met dementie, hun partners en/of mantelzorgers. Lees hierover meer op de website van de bibliotheek!

 • Dynamisch Meerjarenplan 2023-2026

  Het bestuur van het Dementienetwerk heeft het nieuwe Dynamische Meerjarenplan vastgesteld. Hierin lees je alles over onze activiteiten en ambities tot en met 2026. Lees het document hier.

 • Nieuwe website Bravis ziekenhuis

  Met ingang van het nieuwe jaar heeft onze netwerkpartner Bravis ziekenhuis een nieuwe website. Het Bravis ziekenhuis is het ziekenhuis in westelijk West-Brabant. Met hoofdlocaties in Bergen op Zoom en Roosendaal, vijf Bravispunten en een polikliniek in Etten-Leur brengen zij de zorg dichtbij de inwoners. Door hun kennis en kunde zo te bundelen versterken zij wat ze al heel lang succesvol doen, namelijk samenwerken.

 • Informatie bijeenkomst over dementie voor mantelzorgers

  Op 30 januari starten we met twee informatie bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie. Op een laagdrempelige manier wordt informatie gegeven over dementie en krijg je ook tips en handvatten over hoe om te gaan met iemand met dementie. Optioneel is er een derde bijeenkomst mogelijk met een virtual reality bril. U ervaart dan even hoe het is om dementie te hebben. Meer informatie? Bekijk dan de flyer of neem contact met ons op.

 • Buro Fortem nieuwe partner Dementienetwerk!

  Met ingang van 1 december is Buro Fortem aangesloten bij Dementienetwerk West-Brabant. Wij heten onze nieuwe partner van harte welkom en kijken uit naar een fijne samenwerking. Meer informatie over Buro Fortem? Ga dan naar de website.

 • Fijne feestdagen!

  Vanwege de feestdagen is ons kantoor gesloten vanaf vrijdag 22 december. Dinsdag 9 januari zijn wij weer bereikbaar. Dementienetwerk West-Brabant wenst iedereen hele mooie feestdagen en een gezond 2024 toe!

 • Zorghoeve Kakelbont nieuwe partner Dementienetwerk

  Dementienetwerk West-Brabant heeft met ingang van 1 december een nieuwe partner. Zorghoeve Kakelbont is gelegen op een boerenerf in de Dinteloordse polder. Hier vinden mensen van jong tot oud, met een verschillende zorgvraag en/of dementie, een plekje dat bij hen past. Het is een groene en rustige omgeving waarin iedereen zich veilig voelt. Meer weten over onze nieuwe partner? Bezoek dan de website: https://hoeve-kakelbont.nl/ 

   

 • Meerjarenplan

  Op verzoek van de Zorgverzekeraars Nederland heeft het Dementienetwerk West-Brabant in het tweede kwartaal 2018 een meerjarenplan overlegd.