Nieuws

Blijf op de hoogte

Op deze pagina kunt u als professional, mantelzorger of vrijwilliger al het nieuws op het gebied van dementie terugvinden. Het nieuws kan komen vanuit de regio, maar het kan ook een artikel zijn over nationale of internationale onderwerpen. We willen u op deze pagina prikkelen en stimuleren om uw kennis rondom dementie up-to-date te houden.

Heeft u zelf interessant nieuws vanuit het netwerk rondom dementie? Gebruik dan ons contactformulier om uw actuele bijdrage aan te leveren. Via de zoekbalk kunt u in het archief zoeken naar een bepaald onderwerp. Elk blokje met een nieuwsbericht kunt u aanklikken om er meer over te lezen. Onderaan de pagina vind u een link om u aan te melden voor onze periodieke nieuwsbrief per e-mail.

  • Lotgenotengroep voor kinderen van mensen met dementie

    Het Dementienetwerk start in het voorjaar met een pilot voor kinderen van mensen met dementie. Bent u tussen de 23-67 jaar en bent u mantelzorger voor uw vader of moeder met dementie? Onder begeleiding van een Casemanager Dementie wordt in twee bijeenkomsten uitleg gegeven over het ziektebeeld en de bijbehorende veranderingen in gedrag. Ook is er ruimte voor het delen van ervaringen (lotgenotencontact), uitwisselen van tips en handvatten om werk, gezin en zorg voor de ouder te combineren. Aanmelden kan via onze agenda. Data: 16 mei & 13 juni vanaf 19.30 uur in Bergen op Zoom.

  • Documentaire van de BBC over dementie

    Het is een indrukwekkend drieluik dat de BBC heeft gemaakt over een wereldwijd probleem: de enorme groei van het aantal mensen dat lijdt aan dementie. Maar ook over de (on)betaalbaarheid van die intensieve zorg en de vraag of er op termijn wel voldoende mensen zijn om die zorg te bieden.

  • FTDlotgenotendag op 30 maart 2019

    Verschillende experts op het gebied van FTD komen vertellen hoe het ervoor staat op het onderzoeksgebied over FTD. Op het Wereldcongres van afgelopen najaar zijn weer vele artsen en onderzoekers uit de hele wereld bij elkaar gekomen om informatie uit te wisselen. Graag komen de sprekers het een en ander vertellen. Waaronder neurologe Yolande Pijnenburg en Neuro-psychologe Lize Jiskoot. Meer sprekers, het programma en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op de website van FTD lotgenoten.