Nieuws

Blijf op de hoogte

Op deze pagina kunt u als professional, mantelzorger of vrijwilliger al het nieuws op het gebied van dementie terugvinden. Het nieuws kan komen vanuit de regio, maar het kan ook een artikel zijn over nationale of internationale onderwerpen. We willen u op deze pagina prikkelen en stimuleren om uw kennis rondom dementie up-to-date te houden.

Heeft u zelf interessant nieuws vanuit het netwerk rondom dementie? Gebruik dan ons contactformulier om uw actuele bijdrage aan te leveren. Via de zoekbalk kunt u in het archief zoeken naar een bepaald onderwerp. Elk blokje met een nieuwsbericht kunt u aanklikken om er meer over te lezen. Onderaan de pagina vind u een link om u aan te melden voor onze periodieke nieuwsbrief per e-mail.

 • Nieuwe datum voor thema bijeenkomst Euthanasie bij dementie

  In verband met het Corona virus kan de thema bijeenkomst voor professionals op 26 maart niet doorgaan. We hebben hiervoor een nieuwe datum gevonden: 9 juni 2020. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Kapel van Wiekendael (Groenhuysen) voor een broodje en om te kunnen netwerken. Het programma start om 18.00 uur. We verzoeken iedereen die zich had aangemeld voor 26 maart, opnieuw aan te melden voor de bijeenkomst van 9 juni. Aanmelden kan via www.dementienetwerkwb.nl/agenda. Graag tot dan!

 • Bijeenkomsten afgelast door Corona virus

  In verband met het Corona virus hebben we besloten alle bijeenkomsten en evenementen in de maand maart te verzetten. Houdt onze website in de gaten voor nieuwe data voor de Basiscursus dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers, de Ondersteuningsgroep in Roosendaal en de thema-bijeenkomst Euthanasie bij dementie.

 • Symposium Zinvol Thuis

  Om de start het regionale Centrum voor Levensvragen te markeren, organiseren zij op donderdag 6 februari 2020 het symposium Zinvol Thuis. Op laagdrempelige en interactieve wijze staan zij stil bij levensvragen, zingeving en geestelijke verzorging. Ook wordt er praktische informatie gegeven over het Centrum voor Levensvragen. Deelname is gratis.

 • Interactieve theatervoorstelling Strepen op het raam!

  Op woensdag 4 december organiseren het Dementienetwerk West-Brabant en de Gemeente Roosendaal een theatervoorstelling over dementie. 

  Met ‘Strepen op het raam’ willen we overal in Brabant bewustwording rondom dementie vergroten en de discussie openen over de urgentie van een dementievriendelijke samenleving. Onder begeleiding van Stichting Zet gaan we na de voorstelling hierover in gesprek met het publiek.

   

   

 • Meerjarenplan

  Op verzoek van de Zorgverzekeraars Nederland heeft het Dementienetwerk West-Brabant in het tweede kwartaal 2018 een meerjarenplan overlegd.