Nieuws

Blijf op de hoogte

Op deze pagina kunt u als professional, mantelzorger of vrijwilliger al het nieuws op het gebied van dementie terugvinden. Het nieuws kan komen vanuit de regio, maar het kan ook een artikel zijn over nationale of internationale onderwerpen. We willen u op deze pagina prikkelen en stimuleren om uw kennis rondom dementie up-to-date te houden.

Heeft u zelf interessant nieuws vanuit het netwerk rondom dementie? Gebruik dan ons contactformulier om uw actuele bijdrage aan te leveren. Via de zoekbalk kunt u in het archief zoeken naar een bepaald onderwerp. Elk blokje met een nieuwsbericht kunt u aanklikken om er meer over te lezen. Onderaan de pagina vind u een link om u aan te melden voor onze periodieke nieuwsbrief per e-mail.

 • Symposium Zinvol Thuis

  Om de start het regionale Centrum voor Levensvragen te markeren, organiseren zij op donderdag 6 februari 2020 het symposium Zinvol Thuis. Op laagdrempelige en interactieve wijze staan zij stil bij levensvragen, zingeving en geestelijke verzorging. Ook wordt er praktische informatie gegeven over het Centrum voor Levensvragen. Deelname is gratis.

 • Interactieve theatervoorstelling Strepen op het raam!

  Op woensdag 4 december organiseren het Dementienetwerk West-Brabant en de Gemeente Roosendaal een theatervoorstelling over dementie. 

  Met ‘Strepen op het raam’ willen we overal in Brabant bewustwording rondom dementie vergroten en de discussie openen over de urgentie van een dementievriendelijke samenleving. Onder begeleiding van Stichting Zet gaan we na de voorstelling hierover in gesprek met het publiek.

   

   

 • Kunnen Apple producten de eerste tekenen van dementie opsporen?

  In samenwerking met de Amerikaanse farmaceut Eli Lilly is Apple een nieuw onderzoek gestart om te bekijken of een Apple Watch, de iPhone en de Beddit slaapmonitor (sinds 2018 in handen van Apple) de eerste tekenen van dementie kunnen detecteren. De twee bedrijven werken samen met de health tech startup Evidation om manieren te vinden om cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer, sneller en nauwkeuriger te detecteren met behulp van consumenten devices. Lees meer....

 • Meerjarenplan

  Op verzoek van de Zorgverzekeraars Nederland heeft het Dementienetwerk West-Brabant in het tweede kwartaal 2018 een meerjarenplan overlegd.