Nieuws

Blijf op de hoogte

Op deze pagina kunt u als professional, mantelzorger of vrijwilliger al het nieuws op het gebied van dementie terugvinden. Het nieuws kan komen vanuit de regio, maar het kan ook een artikel zijn over nationale of internationale onderwerpen. We willen u op deze pagina prikkelen en stimuleren om uw kennis rondom dementie up-to-date te houden.

Heeft u zelf interessant nieuws vanuit het netwerk rondom dementie? Gebruik dan ons contactformulier om uw actuele bijdrage aan te leveren. Via de zoekbalk kunt u in het archief zoeken naar een bepaald onderwerp. Elk blokje met een nieuwsbericht kunt u aanklikken om er meer over te lezen. Onderaan de pagina vind u een link om u aan te melden voor onze periodieke nieuwsbrief per e-mail.

 • Kunnen Apple producten de eerste tekenen van dementie opsporen?

  In samenwerking met de Amerikaanse farmaceut Eli Lilly is Apple een nieuw onderzoek gestart om te bekijken of een Apple Watch, de iPhone en de Beddit slaapmonitor (sinds 2018 in handen van Apple) de eerste tekenen van dementie kunnen detecteren. De twee bedrijven werken samen met de health tech startup Evidation om manieren te vinden om cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer, sneller en nauwkeuriger te detecteren met behulp van consumenten devices. Lees meer....

 • 2bike4alzheimer: hèt evenement van Alzheimer Nederland

  Voor wie fietst u? 

  Op de pedalen voor een toekomst zonder dementie! Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 organiseert Alzheimer Nederland voor de achtste keer 2bike4alzheimer: een 24 uur durende estafette fietstocht van 400 kilometer waaraan iedereen mee kan doen. 

  Met 2bike4alzheimer vragen we aandacht voor dementie en zamelen we geld in voor wetenschappelijk onderzoek. De route van fietstocht heeft de vorm van een Vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

  Veel deelnemers zijn persoonlijk betrokken bij de ziekte. Een partner of ouder met dementie. Ervaring met de gevolgen van dementie vanuit het (vrijwilligers)werk. Fietsliefhebbers zonder betrokkenheid bij de ziekte kunnen uiteraard ook meedoen. De aanmelding is geopend: vorm een team en fiets mee! 

 • Meerjarenplan

  Op verzoek van de Zorgverzekeraars Nederland heeft het Dementienetwerk West-Brabant in het tweede kwartaal 2018 een meerjarenplan overlegd.