Dementienetwerk West-Brabant organiseert het eerste regionale dementie evenement

Op vrijdagmiddag 6 september organiseren we in de Bibliotheek VANnU in Roosendaal ons eerste regionale dementie evenement. Het thema is 'BeweegWIJZER bij dementie' en de toegang is gratis.

Onderzoek laat zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Bewegen is verder een uitstekend middel om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren, zowel voor mensen met dementie als voor de mantelzorger. Dit jaar staat Wereld Alzheimer Dag dan ook in het teken van bewegen. Op deze dag, 21 september, worden in de dorpen en steden van West-Brabant vele activiteiten georganiseerd rondom dementie.

Vooruitlopend daarop willen wij iedereen die dementie heeft, die mantelzorger of vrijwilliger is, of gewoon in het onderwerp geïnteresseerd is, van harte uitnodigen voor deze interactieve informatiemiddag. Vanaf 14 uur bent u van harte welkom in de Bibliotheek VanNu in Parrotia, Roosendaal. Er zijn presentaties van o.a. een fysiotherapeut, workshops Tai Chi en Dans, een demonstratie van Zora de Zorgrobot en een echte smoothie-bike! Hiermee kunt u zelf een gezond drankje bij elkaar fietsen. U kunt met een VR-bril zelf even dementie beleven, en er zijn casemanagers voor specifieke vragen.

De middag wordt afgesloten met een korte interactieve dansvoorstelling van Roosendaal Danst. Voor mensen met dementie is er deze middag een speciale pop-up dagbesteding ingericht, verzorgd door het Odensehuis. De medewerkers van het Odensehuis zullen deze middag op creatieve wijze invulling geven aan het thema “Bewegen”. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.

Datum: vrijdag 6 september 2019, van 14.00-16.30 uur

Locatie: Bibliotheek VANnU/Parrotia, Markt 54a, Roosendaal 

Meer informatie: loes@dementienetwerkwb.nl

https://www.facebook.com/DementievriendelijkRoosendaal of www.dementienetwerkwb.nl