Het Odensehuis in Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers

Het Odensehuis in Bergen op Zoom is op zoek naar vrijwilligers die op maandag- en woensdagochtend het team komen versterken. Kun je goed luisteren en vind je het leuk om activiteiten mee op te zetten voor mensen met geheugenklachten? Neem dan contact met ze op. 

Het Odensehuis is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met geheugenklachten of (lichte) dementie en hun partner, familie of vrienden. Op maandag- en woensdagochtend kunnen zij van 10.00 uur tot 12.00 uur terecht in De Korenaere voor lotgenotencontact, activiteiten of gewoon een gezellig kopje koffie.

In het Odensehuis krijgen mensen met geheugenklachten en dementie de ruimte om hun eigen keuzes te blijven maken: de keuze om te komen en gaan wanneer ze willen en de keuze om deel te nemen aan activiteiten die hen aanspreken. De activiteiten kunnen bestaan uit sport en spel (bv. Rummikuppen, poolbiljarten of wandelen), muziek luisteren of creatieve en culturele activiteiten. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een kopje koffie te drinken en een praatje te maken.

Op dit moment zijn er vier actieve vrijwilligers die de bezoekers ontvangen, een luisterend oor bieden en leuke activiteiten met de bezoekers ondernemen. De organisatie is op zoek naar gezellige, enthousiaste vrijwilligers die op maandag en woensdagochtend het team komen versterken. Mogelijk dat zij in de toekomst ook op vrijdagmiddag open gaan, van 14.00 – 16.00 uur.

Ervaring in de omgang met mensen met dementie is niet nodig. Wel zoeken zij mensen die een luisterend oor kunnen bieden, activiteiten mee opzetten en van gezelligheid houden. Heb je interesse in het vrijwilligerswerk bij het Odensehuis of wil je hier meer over weten? Stuur dan een e-mail naar odensehuisboz@wijzijntraversegroep.nl of kijk op www.wijzijntraversegroep.nl/werken-bij-wijzijn.