Nieuw vanaf april: Maatjes-tennis

Dit voorjaar zullen tennisverenigingen Smash Bergen op Zoom en L.T.C. de Zoom gezamenlijk starten met een nieuw project: Maatjes-tennis. Met dit project wordt íedereen met geheugenproblemen (ook niet-leden) de mogelijkheid geboden om te komen tennissen en zodoende zo lang mogelijk fit en actief te blijven.

1 Op de 5 mensen is op dit moment belast met een vorm van dementie. Dat betekent dat 20% van het ledenbestand van beide verenigingen hiermee direct of indirect te maken krijgt. Momenteel is er géén aanbod voor hen, waardoor zij mogelijk onbedoeld wegblijven omdat er geen begeleiding voorhanden is. Voor zowel de leden als voor de mantelzorgers is het juist dán erg belangrijk om actief te blijven, andere mensen te blijven zien en sociale contacten te blijven onderhouden. Met dit project scheppen we nieuwe mogelijkheden om deze liefhebberij te kunnen blijven uitoefenen, of om dit misschien ( tijdelijk) weer op te pakken. Maar dan in een wat rustiger tempo.

Met ingang van april kan er elke 1e dinsdag van de maand getennist worden bij De Zoom, en elke 3e donderdag van de maand bij Smash. Verdere details:

- De sporter dient zelf voor vervoer van- en naar de vereniging te zorgen.

- Er is géén begeleiding op de baan.

- Er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Voorafgaand aan het tennissen is er in het clubhuis volop gelegenheid voor een kop koffie en een sociaal praatje, waarna de baan wordt opgegaan om bijvoorbeeld 30 minuten te spelen. Ook na afloop is er weer volop gelegenheid om in het clubhuis even iets te drinken en na te praten.

Bij L.T.C. de Zoom kunnen de eerste ballen geslagen worden op dinsdagochtend 4 april, van 10:00 uur tot 11:30 uur. Bij Smash BoZ is dat op donderdagmiddag 20 april van 14:00 uur tot ca 15:00 uur.

We nodigen iedereen ook van harte uit om eens te komen kennismaken met Maatjes-tennis én om vooral mee te doen!

Zie verdere info over Maatjes-tennis op de bijbehorende flyer. Voor info bij Smash kunt u mailen naar dvv@smashboz.nl. Voor De Zoom mailt u naar dvv@ltcdezoom.nl. Graag tot dan!

Werkgroep Dementievriendelijke Verenging Smash BoZ en L.T.C. de Zoom.