Waar kunt u terecht?

Op deze pagina hebben we voor u zoveel mogelijk informatie verzameld over steunpunten, hulplijnen en andere vormen van ondersteuning in tijden van Corona.

 

  • Telefoonlijnen, geestelijke verzorging en een luisterend oor vindt u op de website van Zorg voor Beter.
  • Veelgestelde vragen aan een klinisch geriater vindt u op deze website.
  • Een overzicht van organisaties die hulp bieden vindt u op de website van Alzheimer Nederland.
  • Welke mogelijkheden zijn beschikbaar voor digitale zorg en ondersteuning op afstand? Er zijn veel slimme zorgoplossingen die in deze tijd extra handig zijn. En er staan op dit moment organisaties en leveranciers klaar om extra hulp te bieden in de COVID-19 (Corona virus) crisis, om deze zorg op afstand te vergemakkelijken: Digitale ondersteuning bij het Corona virus
  • De afdeling Geriatrie van het Radboudumc werkt mee aan SamenSpelen, een ouderenplatform om oud en jong spelenderwijs te verbinden en de veerkracht in afzondering te vergroten. De komende periode brengt het SamenSpelen team iedere dag een nieuw spel uit. Om samen te kunnen spelen, ook als je alleen bent. 
  • Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker. De handen uit de mouwen steken kan alsnog. Even bellen of een kaartje sturen. Of kun je ‘coronaproof’ hulp aanbieden. Een klein gebaar doet veel. Contact houden kan altijd.
  • Ouderen met een migratieachtergrond kunnen vanaf 18 mei bellen met een speciale hulplijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB. De telefoonlijn is bedoeld voor vragen over het coronavirus, maar staat volgens de initiatiefnemers ook open voor ‘gewoon’ een praatje. De ouderen worden te woord gestaan door vrijwilligers die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond hebben. De hulplijn (030-3400600) is een initiatief van KBO-PCOB en het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM).